Vlada: Ove godine 15 posto veći prihod od turizma, natječaj za koncesije u mobilnoj telefonskoj mreži

OVOGODIŠNJU turističku sezonu Hrvatska dočekuje s umjerenim optimizmom očekuje se povećanje turističkog prometa od tri do pet posto, a prihoda za 15 posto, istaknuto je na današnjoj sjednici Vlade, na kojoj je prihvaćen i program pripreme ovogodišnje turističke sezone.

Vlada je imenovala i povjerenstvo za koordinaciju aktivnosti i praćenje pripreme ovogodišnje turističke sezone u kojem će biti više ministara.

Prihvaćeni program razrađuje niz mjera na državnoj i lokalnoj razini, kao i na razini turističkih tvrtki. Posebna pozornost, kako je istaknuto, daje se uključivanju domaće poljoprivredne proizvodnje u turističku ponudu, pitanjima vezanim za sigurnost, kao što su mjere zaštite od požara, regulacija prometa itd.

Vlada je Saboru na odobrenje uputila prijedlog odluke o održavanju vojnih vježbi pripadnika hrvatskih i američkih oružanih snaga tijekom ove godine. U ovoj godini planira se deset takvih vježbi u Hrvatskoj, te dvije izvan Hrvatske (na Baltiku, i u jadranskom akvatoriju - Albaniji).

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice dala suglasnost Vijeću za telekomunikacije za raspisivanje javnog natječaja za davanje koncesija u mobilnoj telefonskoj mreži i to triju koncesija u sustavu pokretne mreže druge generacije i triju koncesija u sustavu pokretne mreže treće generacije (UMTS).

Pročitajte više