vlada reagira na priopćenje matice hrvatskih sindikata javnih službi

Vlada je večeras ´sa žaljenjem ustvrdila da danas nije bilo moguće održati radni sastanak na kojem je trebalo biti razmatrano moguće povećanje plaća učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama zbog nerazumne reakcije i neprihvatljivog ponašanja predsjednika Matice hrvatskih sindikata javnih službi Dalimira Kube´.

´On je na sastanak došao s isključivom namjerom izazivanja incidenta, a ne vođenja kulturnog dijaloga´, ocijenila je Vlada u priopćenju.

Istovremeno je nedopustivo da Kuba na nekorektan, i uz to, netočan način u svojem priopćenju interpretira riječi potpredsjednika Vlade RH Gorana Granića, nastojeći na takav način podmetanjem izazvati nepotrebne sukobe s drugim javnim službama, navodi se.

U njima se, kao i u školstvu, moraju primjenjivati odredbe Temeljnog kolektivnog ugovora, a putem granskih kolektivnih nužno je osigurati i odgovarajuću ravnopravnost u ostvarivanju određenih prava svih zaposlenih u sustavu javnih odnosno državnih službi, ističe se u Vladinu odgovoru na priopćenje Matice hrvatskih sindikata javnih službi.

Vlada RH će sukladno dogovoru i osiguranim većim sredstvima u državnom proračunu za 2003. godinu ispuniti obveze prema učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama, a što je izuzetno dobro poznato i predsjedniku Matice Dalimiru Kubi, stoji u Vladinu odgovoru na priopćenje Matice HSJS.

Potpredsjednik Vlade Goran Granić na današnjem je sastanku u Vladi RH, kojem su bili nazočni i predstavnici Sindikata hrvatskih učitelja i Ministarstva prosvjete i športa, odbio zahtjev za

povećanjem plaća svim zaposlenima u osnovnoškolskom sustavu.

Pročitajte više