Vlada: Ukinuta carina za sjemenski krumpir

HRVATSKA vlada na današnjoj je zatvorenoj sjednici izmijenila Uredbu o Carinskoj tarifi za 2003. godinu kojom se ukida carina za sjemenski krumpir.

Vlada je donijela odluke kojima se mijenjaju Odluke o davanju suglasnosti i davanju državnog jamstva Hrvatskim željeznicama za kreditno zaduženje kod Zagrebačke banke koje je Vlada donijela na sjednici 25. rujna 2003. Odluke su izmijenjene jer su se na primarnom tržištu u predmetni kredit pridružile također Privredna banka, Splitska banka i Erste Steiermaerksiche Bank iz Rijeke.

Donesena je Odluka o davanju koncesije priređivačima igara na sreću na automatima u automat klubovima "Divona" d.o.o Zagreb, "Osmica" d.d., Split, "Ragbi" d.o.o. Split, "Flamingo" d.o.o., Zagreb, "Slot" d.o.o. Metković, "Martinušić Jets" d.o.o., Koprivnica, "Avionett" d.o.o, Umag, i "Multiigra" d.o.o., Selce.

Vlada je dala suglasnost za zaduženje Općini Skrad kod Erste Steiremaerkische Bank d.d., Rijeka, u iznosu od milijun kuna, za realizaciju kapitalnog projekta "Završna faza uređenja Doma kulture u Skradu".

Općini Kanfanar dala je suglasnost za zaduženje kod Riadria Banke d.d., Rijeka, u iznosu od 1,6 milijuna kuna za financiranje asfaltiranja cesta kao i Gradu Osijeku za zaduženje kod Erste Steiremaerkische Bank u iznosu od 45.317.000,00 kuna za financiranje kapitalnih projekata te Gradu Opatiji za zaduženje kod Zagrebačke banke d.d. Zagreb, u iznosu 1,3 milijuna kuna za financiranje kapitalnog projekta uređenja Gradske vijećnice.

Vlada je odobrila sredstva na teret Tekuće zalihe Državnog proračuna za 2003. za rad Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Ministarstvu znanosti i tehnologije dala je suglasnost za kreditno zaduženje kod Zagrebačke banke u iznosu od 70 milijuna kuna za obnovu Studentskog doma "Ante Starčević" u Zagrebu i završetak započetih kapitalnih ulaganja Sveučilišta u Rijeci.

Kliničkom bolničkom centru dala je suglasnost za prodaju osnovnih sredstava i zakup poslovnog prostora Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Nadzornom odboru Hrvatskih šuma d.o.o, Zagreb dala je suglasnost na Odluku o zamjeni neizgrađenog građevinskog zemljišta kao i na Odluku o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u k.o. Plomin.

Donesena je Odluka o utvrđivanju prava na novčanu naknadu za obavljanje dužnosti predsjednika i članova Vijeća za nadzor sigurnosnih službi.

Vlada je prihvatila Izvješće o realizaciji točke 5. Zaključka Vlade Republike Hrvatske, od 21. studenog 2002. godine, vezano uz financijsku konsolidaciju Ustanove za rehabilitaciju hendikepiranih osoba, profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem "DES" Split.

Ministarstvu prosvjete i športa Vlada je dala suglasnost za podnošenje kandidature za organizaciju Svjetskog prvenstva srednjih škola u odbojci 2006. u Istri.

Suglasnost je dala i Ministarstvu financija za kreditno zaduživanje za izgradnju nove građevine Opće bolnice Zabok na lokaciji Bračak, navodi se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

Pročitajte više