Vladajuća koalicija u Srbiji dogovorila zajedničkog predsjedničkog kandidata

STRANKE vladajuće koalicije u Srbiji dogovorile su da Dragan Maršićanin, ministar gospodarstva i potpredsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) , bude zajednički kandidat te koalicije na predsjedničkim izborima u Srbiji zakazanim za 13. lipnja, izjavio je u četvrtak.

Miroslav Markićević jedan od čelnika koalicije u skupštini Srbije.

Glavni odbor DSS-a u subotu će održati sjednicu na kojoj će biti donesena konačna odluka o Maršićaninovoj kandidaturi, koju će na izborima podržati vladajuća koalicija Demokratske stranke Srbije, G17 Plus, Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije.

Svoje kandidature dosad su najavili predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, predsjednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, predsjednik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević, predsjednik Stranke srpskog jedinstva Borislav Pelević, kao i još neki čelnici neparlamentarnih stranaka.

Za kandidaturu na predsjedničkim izborima potrebno je 10.000 potpisa građana, a dosad su ih počeli prikupljati Boris Tadić i Tomislav Nikolić.

Rok za prijavu kandidata ističe 23. svibnja.

Pročitajte više