Vlasnik dječjeg doma na Filipinima oteo autobus pun svojih štićenika

DVOJICA otmičara otela su grupu školaraca zajedno s njihovim učiteljima u glavnom filipinskom gradu Manila u srijedu ujutro po lokalnom vremenu, izvještavaju strani mediji.

Jedan od otmičara navodno je vlasnik dječjeg doma u kojem siromašna djeca borave preko dana, Jun Ducat. Otmičari zahtijevaju smještaj i školovanje za 145 štićenika doma. 

"Naši taoci su 32 djece i dva učitelja. Imamo dvije granate, izraelska strojnica Uzi i 45-kalibarski pištolj. Želimo smještaj i školovanje za 145 djece iz doma." - pisalo je na prozoru autobusa.

Lokalni političar, senator Ramon Revilla ušao je u autobus kako bi izravno pregovarao s otmičarima. Otmičari su najavili puštanje djece i učitelja u 13 sati po našem vremenu.

Na jednoj snimci s mjesta događaja vidi se žena kako rukom pokazuje simbol za telefon i obližnju policiju dok jedan muškarac drži granatu kraj njezine ruke. Policija je ostavila telefon na tlu pokraj autobusa, ali nitko nije došao po njega. Idući zahtjev iz autobusa bio je megafon.

Nakon nekog vremena otmičari su pustili jedno dijete koje je imalo temperaturu. Motor ljubičastosivog autobusa i dalje radi zbog klime koja doseže 34°C, a promet u blizini autobusa je zaustavljen.

V.Š.
Foto:AFP

Pročitajte više