Vlasnika ciglane ucijenili lažni državni inspektori - tražili 40 tisuća eura

DVOJICA muškaraca koji su lažno predstavili kao državni inspektori tražili su od vlasnika jedne ciglane, koja se nalazi u Županiji sisačko-moslavačkoj, 40 tisuća eura, međutim neposredno nakon preuzimanja navedene svote novca, upali su u policijsku sačekušu, izvijestila je PU zagrebačka.

Lažni inspektori, 26-godišnjak i 59-godišnjak, prije desetak dana telefonski su kontaktirali vlasnika ciglane u kojoj je mlađi osumnjičenik nekoć bio zaposlen. Tražili su od njega da se pojavi u prostorijama Ministarstva gospodarstva.

Vlasnik ciglane "spoznao" da je onečistio okoliš

Nedugo nakon toga, stariji "inspektor" i ucijenjeni vlasnik su se našli u kafići nedaleko od zgrade Ministarstva, gdje je potonji "spoznao" kako je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog onečišćenja okoliša - predočene su mu fotografije njegovog dvorišta prepunog smeća.

Prevarant mu je, kako bi ga "spasio" kaznenog progona, kao i posljedica po njegov biznis s opekama, predložio nagodbu. Ukoliko plati 40 tisuća eura, dobit će dokaze kojim ga se tereti za onečišćenje - CD-ove s fotografijama, pa neće biti kažnjen ni osramoćen u medijima.

Nekoliko dana kasnije, 59-godišnjak je s poduzetnikom dogovorio mjesto na kojem će preuzeti "dogovoreni" iznos novca, ali na njegovu žalost uhvatila ga je policija. Pao je i njegov suradnik koji je čekao ispred kafića.

Ig.M.
Foto: Index

Pročitajte više