Vojne vlasti spojile gay par Izraelca i Palestinca

IZRAELSKE VLASTI  odobrile su 33-godišnjem Palestincu iz Jenina da se nastani kod svog 40-godišnjeg izraelskog partnera u Tel Avivu. Kuriozitet je kako dozvolu nije dobio od civilnih vlasti već ju je potpisao general Yossef Michlav inače šef izraelske vojne uprave zadužene za civilna pitanja na Zapadnoj obali.

General meka srca

Prije nekoliko godina isti zahtjev odbilo je Ministarstvo unutarnjih poslova, koje mu nije htjelo odobriti boravak kod ljubavnika inače informatičara u Tel Avivu. Stoga se 33-godišnji Palestinac obratio vojnim vlastima.

"Od kada moja obitelj zna za moju vezu s Izraelcem dobivao sam mnogobrojne prijetnje. Moj je život u Jeninu ugrožen", napisao je Palestinac u svojem pismu generalu. Krajnje iznenađujuće, ocjenjuju u Izraelu, general je takav zahtjev odobrio.

Homoseksualci u Palestini u najgorem položaju

Za homoseksualce u Palestini smatra se kako su u jednom od najtežih pozicija u svijetu. Naime, oni trpe prijetnje od strane svog naroda koji ne prihvaća njihov način života, a Izraelci ih ne prihvaćaju jer je riječ o Palestincima.

U svojoj su zemlji pod stalnim su prijetnjama, a kada eventualno prebjegnu na izraelsku stranu ne preostaje im ništa nego baviti se prostitucijom, ocjenjuju organizacije koje se bave ljudskim pravima. Na koncu najsretniji su oni koji bivaju unovačeni u tajne službe.

Smatra se kako bi ova priča o ljubavi Palestinca i Izraelca, trebala pomoći kako zbližavanju jednog i drugog naroda, a tako i većim pravima za homoseksualce u obje zemlje.

I.Ć.

Pročitajte više