VRAĆA SE ZIMA Temperature padaju, stiže snijeg, bit će ga i u nizinama

Foto: Pixabay

IAKO je jučer i prekjučer bilo hladnije nego što je bilo proteklih toplih dana, temperatura će tek u idućim danima poprimiti vrijednosti primjerene godišnjem dobu. Barem nakratko.

Danas se temperatura još neće zamjetno sniziti u odnosu na jučerašnju. Na Jadranu će puhati bura i bit će većinom sunčano, za razliku od kopna gdje će biti kao i jučer.

Utjecaj ciklone s juga danas će biti slabiji, a s istoka će iz velike anticiklone u obliku hladne početi pritjecati još hladniji zrak ne odveć bogat vlagom, javlja HRT.

Navečer je moguć snijeg

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, a prema kraju dana u sjeverozapadnim je krajevima moguća slaba susnježica i snijeg, osobito u višim predjelima. Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a snijeg se očekuje u Zagrebu, Karlovcu, Čakovcu, Koprivnici, Varaždinu... Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka većinom između 2 i 6 stupnjeva.

U gorskim predjelima malo hladnije uz susnježicu i snijeg, osobito u Gorskom kotaru i na Kapeli gdje je moguć i tanji snježni pokrivač jer će temperatura biti oko 0. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz više oblaka podno Velebita gdje će bura imati olujne udare. Drugdje bura umjerena do jaka, a temperatura zraka većinom od 6 stupnjeva ujutro do 11 danju.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčanije. Prevladavat će sunčano, a puhat će umjerena do jaka bura uz većinom umjereno valovito more. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, najviša dnevna između 10 i 15 stupnjeva.

Sve hladnije

U danima koji slijede u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno i još hladnije. U nedjelju će uglavnom u gorju još biti malo susnježice i snijega, u ponedjeljak većinom suho. U utorak uz jugozapadnjak porast dnevne temperature i nove oborine, uglavnom kiša, u početku u gorju i snijeg, a moguće su i oborine koje se smrzavaju na tlu.

Na Jadranu u idućim danima nema prave stabilizacije unatoč višem tlaku i malo hladnijem vremenu te buri koja će u ponedjeljak slabjeti. Bit će umjereno do većinom oblačno i do ponedjeljka samo na jugu Dalmacije povremeno s kišom. U utorak će kiše biti i drugdje.

U utorak će zapuhati i umjereno do jako jugo i jugozapadnjak uz porast temperature zraka.

Pročitajte više