Vranković primio iranskog doministra trgovine

Državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković primio je u ponedjeljak u Zagrebu iranskog doministra trgovine i predsjednika Organizacije za promidžbu trgovine Islamske Republike Mojtaba Khosrowttaja, priopćilo je Ministarstvo.

Na sastanku se razgovaralo o posjetu hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Teheranu početkom listopada ove godine i unapređenju gospodarskih odnosa dviju zemalja, te je izražena želja za što boljim povezivanjem hrvatskih i iranskih tvrtki, priopćeno je.

Iranski doministar trgovine istaknuo je kako iranske gospodarstvenike zanimaju sektori tekstilne industrije, proizvodnja građevinskog materijala i proizvodnja PVC ambalaže, te je najavio kako će skupina iranskih gospodarstvenika iz tog gospodarskog segmenta posjetiti 80. jesenski međunarodni Zagrebački velesajam.

Obje strane istaknule su kako je potrebno poticati razvitak viših oblika gospodarske suradnje kao što su "joint venture", transfer tehnologije i "know-howa" te zajednički nastup na trećim tržištima, priopćeno je iz Ministarstva.

Ukupna robna razmjena dviju zemalja iznosila je 2003. godine svega 6,8 milijuna američkih dolara.

(Hina) xpp/xdv ydv

Pročitajte više