Vrdoljak: Dragan sigurno nije kupio stan u Splitu, barem koliko ja znam

DRAGAN KOVAČEVIĆ, bivši direktor državnog Janafa, danas je opet uhićen, nakon što je pušten iz pritvora u prosincu prošle godine. Sumnja se da je Kovačević primio dva stana kao mito, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu. Dok se o zagrebačkom stanu manje-više sve zna - odnosno da je tvrtka koja je dobila najmanje četiri natječaja Janafa Kovačeviću ustupila stan u samom centru glavnog grada - splitski je i dalje obavijen velom tajne.

>> VIDEO Ovdje su stanovi zbog kojih je danas uhićen Dragan Kovačević

Stan se nalazi u novogradnji na splitskom Žnjanu. Investitor je bila tvrtka Sunčani Žnjan d.o.o, povezana s bivšim šefom HNS-a Ivanom Vrdoljakom te s Klementom Bašićem, nekadašnjim predsjednikom HNS-a Splitsko-dalmatinske županije, a danas predsjednikom Dalmatinskog regionalnog saveza Hrvatske narodne stranke i vijećnikom u skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

Ima li to kakve veze s uhićenim Kovačevićem, za sada nam nije poznato. Sunčani Žnjan i dalje je vlasnik najmanje jednog stana u zgradi.

Bašić: Nemam komentara!

Tvrtku Sunčani Žnjan osnovao je Vrdoljak 2018. godine s Klementom Bašićem, s početnim kapitalom od 20 tisuća kuna, a s ciljem gradnje poslovno-stambene zgrade u Splitu. Tvrtka koju su osnovali za 20 tisuća kuna ima zemljišta od 5.2 milijuna kuna.

Tvrtka je 2018. godinu završila s gubitkom od 92.397 kuna, a 2019. s gubitkom od 657 tisuća kuna.

Klement Bašić na izravan upit da komentira činjenicu da se Kovačevića tereti da je kao mito primio dva stana, od kojih je jedan u Splitu na adresi zgrade u vlasništvu tvrtke Sunčani Žnjan, kratko je odgovorio: "Nemam nikakvih komentara! Nikakvih."

Vrdoljak: Sigurno nije kupio stan u Splitu

Vrdoljaka smo pokušali dobiti još od jutros, no bez ikakvog uspjeha. No, javio se kolegama s Tportala.

"Dragan sigurno nije kupio stan u Splitu, barem koliko ja znam", rekao je im Vrdoljak. No, da Kovačević na papiru nije bio vlasnik ni zagrebačkog, a ni splitskog stana, poznato je još od ranije.  

>> Otkud Vrdoljaku toliko para?

O Vrdoljakovom bogatstvu i novoj karijeri poduzetnika detaljno smo pisali krajem 2019. godine, kada smo se javno upitali odakle Vrdoljaku novac za kupnju stana od 163 kvadrata u Zagrebu, koji stoji najmanje 2.4 milijuna kuna? Tada smo i spomenuli investiciju na splitskom Žnjanu.

Danas, sudeći prema sudskom registru, Vrdoljak je, osim Sunčanog Žnjana, povezan s još četiri tvrtke, i to s tvrtkama Eko-Livit, Livit, Flight delay i Porton Blondi. Porton Blondi se bavi kampovima i prostorima za kampiranje. Livit se bavi programiranjem, a tvrtka Eko-Livit djelatnostima sanacije okoliša.   

Pročitajte više