Vrdoljak: Neću nabavljati ulaznice za špijuna Mesića

ČLAN međunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak izjavio je kako mu "ne pada napamet nabavljati ulaznicu za onog špijuna, koji je otvarao haške procese". "Onaj špijun" u ovom je slučaju hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, javlja Jutarnji list.

Kako piše "Jutarnji", u hrvatskoj kući u Ateni je nakon pobjede naših rukometaša nad Grčkom u četvrtfinalu procurila informacija kako bi na finale, svlada li Hrvatska u polufinalu Mađarsku, trebali doći hrvatski premijer Ivo Sanader i predsjednik Stjepan Mesić.

No, budući da ni hrvatski premijer ni predsjednik nisu akreditirani za Olimpijske igre, u priču su se odmah umiješali predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i počasni član HOO-a i član Međunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak.

"Da, uvijek su problemi s ulaznicama za takve goste, no najveći je propust što nismo akreditirali predsjednika i premijera države." – izjavio je Mateša po primitku informacije da bi Sanader i Mesić trebali prisustvovati finalnoj utakmici rukometnog turnira u Ateni, naravno pod uvjetom da se naši plasiraju u finale.

U razgovor se tada umiješao Antun Vrdoljak: "Osobno ću se pobrinuti da premijer dobije kartu. Samo premijer, onaj drugi me ne zanima, ne pada mi napamet nabavljati ulaznicu za onog špijuna, koji je otvarao haške procese."

Kako piše Jutarnji list, Mateša će u srijedu pokušati nabaviti karte za premijera i predsjednika RH, pa makar i na crnom tržištu.

(Izvor fotografije: FaH)

Pročitajte više