Vrdoljak odgovorio Kolindinom stožeru: HNS nije inicirao štrajk učitelja

Ilustracija: Marin Tironi/PIXSELL, Facebook

IVAN ANUŠIĆ, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović i član Predsjedništva HDZ-a, ranije danas izjavio je kako smatra da je HNS preko ministrice Divjak inicirao štrajk kako bi si podigao rejting.

>>Kolindin stožer: HNS i Divjak su inicirali prosvjed kako bi si digli rejting

Na tu tvrdnju mu je odgovorio Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak: Nije trenutak za traženje krivca

“Izjava gospodina Anušića da je prosvjed učitelja inicirao HNS, neistinita je i apsurdna! Samo da ga podsjetim da je upravo Predsjednica KGK podržala učitelje u njihovim zahtjevima! Onda je po Anušićevom razmišljanju i ona inicijatorica štrajka!

HNS i ministrica Divjak nude prijedloge i pokušavaju naci riješena i motiviraju obje strane da sjednu za pregovarački stol i pronađu rješenja da naša djeca, naši učenici budu pobjednici! Do sada se g. Anušić nije javljao po temi obrazovanja i bolje je da tako i ostane!

U kriznim vremenima treba prije svega misliti na javni interes i stabilnost države! I zato gospodinu Anušiću i svim trbuhozborcima iz koalicije preporučujemo da smiruju situaciju i ne izazivaju nemir i svađe!

Deplasirano je i NEMOGUĆE da bilo tko politički iskorištava ovaj štrajk, koji je iz borbe za bolje plaće prerastao u opći bunt, i zato je opasno na tome loviti sitne političke poene! Štrajk je iz poziva na razgovor prerastao u ucjenu, sve ili ništa! Nije trenutak za traženje krivca (možemo i trebamo o tome, ali ne danas) vrijeme je za traženje rješenja”, poručio je Vrdoljak.

U isto vrijeme u vladi traje sastanak sa sindikatima na koji su došli ministrica Divjak i premijerov savjetnik Kusić.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz štrajk u školama, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: štrajk u školama.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više