Vučić uoči dolaska u Hrvatsku poručio da će Beograd prestati odgovarati na izjave iz Zagreba

Foto: FAH

U JEKU izborne kampanje u Hrvatskoj i nakon niza optužbi i teških riječi s obje strane, srbijanski premijer Aleksandar Vučić, barem tako tvrdi, odlučio je da će se njegova vlada ubuduće "maksimalno suzdržavati" od komentara i reagiranja na izjave hrvatskih dužnosnika.

Vučić je ipak prije samog provođenja svoje odluke u djelo, iskoristio konferenciju za medije da bi psolao još koju poruku, pa je tako naglasio da Hrvatska može "nastaviti sa vrijeđanjima, što govori više o njoj nego o Srbiji".

"Ne zato što želimo da prestanu sa politikom u kojoj hoće da predstave Hrvsteku i Srbiju kao dvije nezrele i nedorasle države koje igraju ping-pong međusobnim izjavama. Mi nikakaov ping-pong ne igramo, mi smo samo štitili pravo na život Srba i pravo na dostojanstvo i ništa više od toga", naglasio je. Poručio nam je srbijanski premijer i da svaku njihovu pobjedu, rast i uspjeh doživljavamo kao vlastiti poraz. Dodao je i da Hrvatku smeta što će Srbija, s obzirom na veći rast od Hrvatske, u budućnosti brže napredovati. Iako je jučer proširena vijest da će Vučić, u jeku velikih tenzija Zagreba i Beograda, doći na Dubrovnik forum, koji počinje za dva dana, on tvrdi drugačije.

"Vjerovatno ne, ali nisam još definitivno odlučio. To je summit u Dubrovniku...samo zato što ne vidim šta bismo ključno mogli učiniti. Ali sam uvijek spreman za razgovor", rekao je Vučić.Podsjetimo, posljednje dobacivanje izjavama pokrenutao je nakon što je hrvatski šef diplomacije, Miro Kovač, u intervjuu "Dnevnom avazu" rekao da "Hrvatska više neće trpjeti nikakve provokacije i zastrašivanja svojih građana kakve provode vlasti Srbije i da će uvesti protumjere zbog progona hrvatskih branitelja". Promptno je odgovorio srbijanski ino ministar, Ivica Dačić, koji je prijetnje Hrvatske o tome da će spriječiti ulazak Srbije u EU, kao i lekcije o europskim vrijednostima, nazvao je tragikomičnima, a politiku Hrvatske najvećom sramotom EU-a.

Pročitajte više