Vukovar: DC predstavio program za Gradsko vijeće

Predsjednica DCa Vesna Škare Ožbolt ocijenila je večeras u Vukovaru kako su gospodarstvo, zapošljavanje i kvalitetniji život prioriteti za koje se zauzima DC u predizbornoj kampanji.

Vesna Škare Ožbolt u Vukovaru je bila nazočna konferenciji za novinare te stranke, na kojoj je predstavljen predizborni program i lista kandidata za Gradsko vijeće Vukovara.

Predstavljajući izborni program, nositeljica liste DC-a za vukovarsko Gradsko vijeće Višnja Jukić rekla je kako DC na lokalne izbore u Vukovaru izlazi pod geslom "Do kada ovako živjeti u Vukovaru?".

DC se zalaže za otkup stanova u Vukovaru, multikulturalne i multinacionalne škole, donošenje novog Prostornog plana grada, za pravo radnika bivšeg Vuteksa na otpremnine kao i za obnovu jake prijeratne tekstilne industrije u gradu, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Život u Vukovaru danas je ispod svakog minimuma pa se građani susreću sa sve većim egzistencijalnim problemima", ocijenila je Jukić dodajući kako se na izbornoj listi DC-a za Gradsko vijeće Vukovara "nalaze osobe različitog profila zaposlenja i obrazovanja, ali s jednom željom, da pridonesu boljitku života u Vukovaru".

Potpredsjednik DC-a i nositelj liste te stranke za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije Đurica Mišin rekao je kako od "250 nositelja lista za lokalne izbore u Hrvatskoj, u svega 15 slučajeva riječ je o ženama, od kojih je, međutim, čak njih pet iz DC-a".

(Hina) xzdra ydd

Pročitajte više