Vukovar: "Lutkarsko proljeće" u ožujku

KAZALIŠNA manifestacija 10. Lutkarsko proljeće Vukovarskosrijemske županije održat će se od 14. do 19. ožujka, dogovoreno je na današnjoj sjednici Organizacijskog odbora manifestacije.

Na pozornicama Vinkovaca, Vukovara, Iloka i Županje te deset općina Vukovarsko-srijemske županije bit će izvedeno 66 predstava, navodi se u priopćenju župana Nikole Šafera te dodaje kako će ubuduće Lutkarsko proljeće imati regionalni karakter.

Naime, već je dogovoreno da će se četiri predstave u okviru 10. Lutkarskog proljeća izvesti u Orašju, a vjerojatno će se neke od predstava igrati i u Subotici, kaže se u priopćenju.

S obzirom na to da se 21. ožujka obilježava Svjetski dan lutkarskih kazališta, a da je iduće Lutkarsko proljeće jubilarno, na sjednici Organizacijskog odbora, kojoj je nazočan bio i pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, također je dogovoreno da se središnje obilježavanje Svjetskog dana lutkarskih kazališta za Republiku Hrvatsku održi upravo u Vukovarsko-srijemskoj županiji i to u vrijeme trajanja 10. Lutkarskog proljeća.

Pročitajte više