Vukovar: Međunarodni susret oldtimera

U ORGANIZACIJI Oldtimer kluba Našice i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara, danas je održan 4. međunarodni susret oldtimera Našice Osijek Vukovar Ilok.

Riječ je o vozilima čija je prosječna starost oko 50 godina, a najmlađe vozilo je iz 1973. godine. Prosječna im je brzina oko 60 kilometara na sat.

Sudjelovali su oldtimerski klubovi iz različitih zemalja koji djeluju prema jedinstvenim međunarodnim pravilima. Svi članovi tih klubova, uz ljubav prema starim vozilima, moraju imati vrlo visok stupanj tehničke i prometne kulture.

Njihove aktivnosti i vozila moraju udovoljavati međunarodnim propozicijama oldtimerskog udruženja te prometnim pravilima i propisima Hrvatske, odnosno zemalja kroz koje prolaze.

Član Organizacijskog odbora Bernard Rončević izjavio je da su željeli obići Slavoniju, poglavito dio koji nije prometno frekventan, kako bi pokazali svoju turističku ponudu.

Brojni Vukovarci mogli su danas uživati u razgledavanju 40-ak automobila i 80-ak motocikala iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja te se podsjetiti na izgled vozila iz vremena nakon Drugog svjetskog rata.

Pročitajte više