Vukovar: Semneby u oproštajnom posjetu županiji

Voditelj Misije OESSa u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Peter Semneby izjavio je danas kako "Vukovarskosrijemska županija sada ima prigodu, pa i odgovornost, poslužiti kao primjer procesa pomirbe za ostatak Republike Hrvatske".

Pritom je dodao kako Vukovarsko-srijemska županija "ispunjava tu svoju ulogu i preuzima odgovornost".

Zahvalivši veleposlaniku Peteru Semnebyju na trudu uloženom u vođenje Misije, župan Nikola Šafer, koji ga je primio u oproštajni posjet, rekao je kako "unatoč činjenici da je još uvijek nepoznata sudbina više od 500 građana Vukovarsko-srijemske županije, stanovnici te županije najbolje svojim životom demonstriraju pomirbu".

"Ljudi koji su ostali živjeti ovdje shvatili su da moraju, ako žele opstati i ići naprijed, djelovati zajednički bez obzira na nacionalnost", naveo je Šafer rekavši kako Vukovarsko-srijemska županija "ne može ostati zatvorena enklava, već se mora otvarati sama sebi i susjednim regijama".

"Mislim da smo od županije "slučaja" postali županija "primjer", ne samo županijama u Hrvatskoj, nego i drugim regijama izvan Hrvatske", ustvrdio je Šafer.

Voditelja Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj, veleposlanika Petera Semnebyja primio je u Vukovaru u oproštajni posjet i vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl.

(Hina) xzdra ydd

Pročitajte više