Vukovar: zaplijenjeno 600 šteka cigareta

POLICIJA je jutros na obali Dunava nedaleko od Borova uhitila trojicu hrvatskih državljana kad su pokušali prokrijumčariti 600 šteka cigareta iz Srbije i Crne Gore u Hrvatsku bez markica Ministarstva financija, izvijestio je novinare danas u Vukovaru glasnogovornik vukovarskosrijemske Policijske uprave Miroslav Janić.

Po Janićevim riječima trojicu uhićenih hrvatskih državljana policija je jutros oko 7 sati zatekla u osobnom automobilu marke "lada karavan" na obali Dunava nedaleko od Borova. Pretragom prtljažnika pronađeno je 600 šteka cigareta u vrijednosti 40.000 do 50.000 kuna, rekao je Janić i dodao kako je na Dunavu, u trenutku kad je naišla policijska ophodnja, opažen čamac s dvjema osobama, koji se udaljavao prema obali Srbije i Crne Gore.

Kako se sumnja da su se u čamcu nalazile osobe koje su pomogle u pokušaju ilegalne trgovine cigaretama, u otkrivanju njihova identiteta bit će zatražena pomoć srbijanske policije, dodao je Janić.

Protiv trojice hrvatskih državljana policija će podnijeti prekršajne i kaznene prijave zbog izbjegavanja carinskog nadzora.

Pročitajte više