Vukovar: završen 6. festival komorne glazbe

Uz "Večer" Georgea Gershwina u izvedbi ovogodišnje domaćice Festivala sopranistice Cynthie Hansell Bakić i uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića večeras je u dvorcu Elz Gradskog muzeja Vukovar završio 6. Festival komorne glazbe.

Festival je ustanovljen prije šest godina, a ove kao i prethodnih pet okupio je najpoznatija i najpriznatija imena izviođača ne samo klasične nego i jazz glazbe.

"Prvotna je zamisao bila da se izvodi samo klasična i barokna glazba s obzirom na to da je i dvorac Elz barokni, ali ne vidim razlog zašto se ne bi u budućnosti izvodio i jazz pa prema tome i idem prema raznolikosti glazbe. Vidim da to i publika sjajno prihvaća", izjavila je umjetnička ravnateljica Festivala Vlasta Gyra.

Ona je dodala kako u budućnosti planira ići na tri staze. Jedna od njih je da uvijek na repertoaru budu poznata i priznata imena, drugi da budu mladi glazbenici iz kojih se zatim regrutiraju slavni, a treće su zanimljivi programi koji možda niti u većim metropolama nisu izvedeni.

Pokrovitelj Festivala bio je gradonačelnik Vukovara Vladimir Štengl, a utemeljitelji su grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska paneuropska unija, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Gradski muzej Vukovar.

(Hina) xjvrd ymć

Pročitajte više