WUNENBURGER U SPLITU O SREDIŠNJOJ PROSLAVI DANA EUROPE 2005.

Središnja proslava Dana Europe 9. svibnja u Hrvatskoj sljedeće će se godine održati u Splitu, o čemu je u četvrtak navečer s predstavnicima Grada Splita, Županije splitskodalmatinske i Europskog pokreta Split razgovarao šef delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wunenburger.

Šef Europske komisije u Hrvatskoj kazao je kako se Komisija odlučila za Split još za vrijeme proslave Dana Europe u Daruvaru, kada je premijer Sanader, koji je bio nazočan toj proslavi, kazao kako je dobro da se ove proslave održavaju izvan Zagreba, te sugerirao da se 2005. ona održi u Splitu.

No, organiziranje takve proslave, kazao je Wunenburger, bez lokalne vlasti nije moguće i zato moramo na vrijeme početi sa pripremama. Cilj je proslave građanima Splita još više podići svijest o Europskoj uniji i približiti europske ideje i to je proslava koja treba okupiti sve strukture građanstva, ne samo političku i gospodarsku elitu, naglasio je.

Uz umjetničke predstave treba organizirati okrugle stolove, natjecanja za djecu i niz drugih manifestacija, a čini mi se da bi jedan okrugli stol trebalo održati na temu "Split prije 1700 godina i njegov ulazak u EU", sugerirao je europski predstavnik.

(Hina) xmerc ymaš

Pročitajte više