Zagreb: biometeorološka prognoza od 12. do 14. travnja

Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti nepovoljna, što će loše utjecati na raspoloženje ljudi osjetljivih na vrijeme i kroničnih bolesnika, da bi se od četvrtka relativno popravila, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak i srijedu biometeorološka situacija bit će nepovoljna što će kod osoba osjetljivih na vrijeme utjecati na raspoloženje, pojavu razdražljivosti te poteškoće s koncentracijom. Kronični bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogu očekivati tegobe izazvane vremenom. Reumatski bolesnici imat će pojačane bolove pa trebaju smanjiti tjelesna opterećenja, kronični plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima, a kronični srčani bolesnici trebaju imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Koncentracija peluda u zraku bit će umjerena s dominacijom alergogenog peluda breze.

U četvrtak će situacija biti relativno povoljna. Poboljšanje vremenskih prilika povoljno će se odraziti na raspoloženje i san. Kronični bolesnici mogu očekivati tegobe izazvane vremenom. Reumatski bolesnici imat će pojačane bolove pa trebaju smanjiti tjelesna opterećenja, kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima, a kronični srčani bolesnici trebaju imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Koncentracija peluda drveća bit će umjerena s dominacijom alergogenog peluda breze.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više