Zagreb: Dvojica mladića uzgajali indijsku konoplju "u idealnim uvjetima"

DVOJICA mladića uhićena su zbog preprodaje marihuane i uzgoja indijske konoplje u iznajmljenoj kući u kojoj su, kako je danas izvijestila zagrebačka policija, "osigurali idealne uvjete za uzgoj indijske konoplje".

Policija je kriminalističku obradu nad mladićima, u dobi od 25 i 23 godine, počela nakon što je prikupila informacije da uzgajaju i preprodaju marihuanu u obiteljskoj kući, koju su iznajmili.

Po ocijeni policije, mladići su u kući "osigurali idealne uvjete za uzgoj indijske konoplje".

Naime, oni su u više prostorija montirali "44 rasvjetna tijela snage od po 400 W (reflektorske žarulje) i obložili zidove aluminijskom folijom poradi refleksije svjetla, odnosno imitacije sunčeve topline i svjetla". U prostorije su postavili veći broj plastičnih posuda sa zasijanom indijskom konopljom koju su uzgajali, te "sušenjem iste, proizveli drogu cannabis - marihuanu", kažu u policiji.

Drogu su potom pakirali i prodavali kupcima. Oni su u kupljenoj "robi" mogli uživati i u samoj kući u kojoj se uzgajala.

Domišljati mladići su struju za žarulje i 15-tak ventilatora, kojima su održavali idealne uvjete - toplinu, svjetlo i strujanje zraka - za uzgoj konoplje, crpili s obližnjeg električnog stupa na koji su se ilegalno spojili.

Zahvaljujući "stručnom" uzgoju indijska konoplja je odlično "rađala", pa su mladići od svake stabljike "ubrali" oko 300 grama marihuane s visokim postotkom glavne aktivne supstance THC (delta-9-tetrahydrocannabinol).

Policija je u kući pronašla 17 plastičnih posuda sa po jednom stabljikom indijske konoplje visine od 40 do 50 cm, 21 plastičnu posudu ispunjenu zemljom "s vidljivim tragovima suhe biljne materije zelene boje i korijenja", kutiju cigareta s dva grama i paketić od šarenog novinskog papira sa sedam grama marihuane, te rukom ispisan dnevnik o uzgoju biljaka indijske konoplje.

Pročitajte više