Zagreb i Ogulin pet stupnjeva topliji nego Split. U Imotskom hrpa snijega

Screenshot: Index/Youtube

U DALMACIJI snijeg, na kopnu sunce i plus 10. Takvo je vrijeme trenutno u Hrvatskoj sudeći prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda.

> Gdje ste vi? Kako je kod vas? Šaljite nam vlastite slike i snimke u inbox Facebook stranice ili na mail desk@index.hr.

U 11 sati u Zagrebu je i Ogulinu, primjerice, izmjereno 10 stupnjeva, dok je u Splitu bilo tek 5 stupnjeva. Temperature više od 10 stupnjeva uglavnom su na Kvarneru.

Prema podacima od jutros u 7 sati u Imotskom je bilo 5 centimetara snijega, u Sinju 6, u Kopačkom ritu 2 i na Sljemenu 6.

No snijeg u Imotskom padao je cijelo jutro i sada ga ima i više od 5 centimetara. A povremeno pada i dalje.  

"Zimske službe su na terenu još od kasnih noćnih sati, a državne, županijske i lokalne ceste čiste se prema propisanim prioritetima. Očišćena je cesta prema Domu zdravlja, a škole i vrtići danas ne rade. Upozoravaju se građani da su, prema važećim zakonskim propisima, obavezni očistiti snijeg ispred svojih kuća i zgrada. Također, još se jednom pozivaju potrošači da zaštite svoje vodomjere", objavljeno je na web stranici Imotskog.

Snijeg usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji, javlja HAK te upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici:

  •     DC42 u mjestu Poljanak;
  •     ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje;
  •     sve lokalne i županijske ceste na području Korenice i Otočca.

 

Pročitajte više