Zagreb kupio zemljište u G. Stenjevcu i Podsusedu

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je jednoglasno donijelo zaključak o kupoprodaji zemljišta u Gornjem Stenjevcu i Podsusedu za 1.127.775 eura.

Riječ je o osam hektara zemljišta na sjeverozapadnom dijelu nekadašnje podsusedske cementare, koje je klizište i koje Grad mora sanirati, rečeno je na sjednici.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić je istaknula kako nema ništa protiv te kupoprodaje, ali i upitala je li učinjeno sve po pitanju cijene budući da je to zemljište 1993. kupljeno za tri eura po četvornom metru.

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom Željko Uhlir je odgovorio da je odluka o kupoprodaji odgođena na jednoj sjednici Poglavarstva upravo zbog ponude koja se učinila previsokom i da je ovaj put za jednu trećinu manja: cijena je smanjena s 20 na 15 eura po četvornom metru.

"Za to sam da se zemljište kupi i da se ta stvar riješi", rekao je zamjenik gradonačelnice Milan Bandić napominjući da su političku odluku o kupnji donijeli još prije dva-tri tjedna na razini koalicijskih partnera (SDP-HNS). Slijedi preseljenje CIOS-a na novu lokaciju u Jankomiru, a sama zgrada cementare nije u posjedu Grada Zagreba, već više privatnih vlasnika.

"O tome što će biti s tom zgradom, stvar je budućih odluka Poglavarstva", rekao je Bandić i najavio da će najprije uslijediti sanacija klizišta i rješavanje problema sa skladištima mazuta koji se ondje nalaze. Nakon provedene stabilizacije aktivnog klizišta, to bi se zemljište trebalo privesti sportsko-rekreacijskoj namjeni.

Novac od prodaje zemljišta, Franjevački samostan Sv. Ilije i fra Petar Anđelović namijenit će dovršenju projekta crkve u Sopnici i pomoći crkvi u Španskom.

Članovi Poglavarstva su danas odobrili 3,5 milijuna kuna potpore Trgovačkom društvu PUTO d.o.o. radi nastavka funkcioniranja "hladnog pogona" spalionice opasnog otpada odnosno dovođenja postrojenja u tehnički ispravno radno stanje te kako ne bi drugu godinu zaredom poslovalo s gubitkom čime bi Grad mogao doći u nepovoljan položaj prema Ugovoru o kupoprodaji.

Ustanovi za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem (URIHO-u) je otpisana pozajmica od 6 milijuna kuna s pripadajućim kamatama i produžen rok povrata svih ostalih pozajmica do kraja 2004.

Zbog dodatnog financiranja za HNK i za uređenje Sljemena bit će osiguran dodatni novac iz ovogodišnjeg proračuna.

Zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić pozvao je građane Zagreba na doček Nove godine na Trgu bana Jelačića, obećavši im dobar provod uz zagrebačke pjevače starije generacije, mlade nade Story Super Nova muzic talents i rock iznenađenje, te ih ujedno pozvao da ne nose pirotehničke naprave kako ne bi ugrozili živote i zdravlje okupljenih. Napomeno je da je s TV Novom sklopljen ugovor na 30.000 eura i da će ostale troškove novogodišnjeg slavlja pokriti sponzori.

Pročitajte više