Zagreb: Muškarac uhićen zbog učestalih silovanja 23-godišnjakinje

ZBOG sumnje da je od kolovoza ove godine više puta silovao i zatvarao 23-godišnju Zagrepčanku policije je uhitila 35-godišnjeg muškarca.

Nakon uhićenja muškarac je uz kaznene prijave za silovanje i protupravno oduzimanje slobode prepraćen istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. Policija ga je, osim toga, osumnjičila i za dvije provalne krađe, s kojima ga je povezala istražujući prijave 23-godišnjakinje o silovanjima.

Muškarca kojeg "poznaje iz viđenja" 23-godišnja djevojka policiji je prijavila početkom ovog tjedna, rekavši da ju je od kolovoza više puta dovodio u svoju kuću, gdje ju je zadržavao i silovao.

Kriminalističkom obradom policija je utvrdila da je riječ o 35-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je djevojku prvi put silovao u stanu gdje živi dok ju je u drugi i treći put presreo i silovao na savskom nasipu. Krajem rujna ove godine prisilo ju je da sedam dana proboravi u napuštenim barakama u blizini savskog nasipa, gdje ju je ponovno silovao, navodi policija.

Istražujući okolnosti tih događaja policija je otkrila da je isti muškarac u kolovozu ove godine provalio u stan u Zagrebu, iz kojeg je ukrao zlato i tehničku robu u vrijednu oko 12.000 kuna. Dva mjeseca ranije pokušao je provaliti i u građevinsko poduzeće na Trnjanskim Strugama, ali odustao nakon što se uključio alarm, izvijestila je policija.

Pročitajte više