Zagreb: Obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole 2004./05.

U SVIM osnovnim školama na području Zagreba upisi djece u prvi razred bit će 3., 4. i 5. lipnja, priopćilo je danas zagrebačko Gradsko poglavarstvo.

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2004. navrše šest godina, a na zahtjev roditelja ili staratelja nadležni gradski Ured uvrstit će u popis i djecu koja do 1. travnja još nemaju navršenih šest godina.

Upis će se obavljati u osnovnoj školi najbližoj mjestu stanovanja djeteta.

Na dan upisa roditelj ili staratelj obvezno dovodi dijete u školu i predočuje dokumente:

1. rodni list ili potvrdu iz državne matice koja treba sadržavati: ime i prezime, dan, mjesec, godinu, mjesto, županiju i državu rođenja djeteta, ime i prezime oca, ime i prezime majke te državljanstvo djeteta;

2. potvrdu o pregledu djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole.

Prije upisa obvezan je komisijski pregled djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja koji se provodi u Zavodu za javno zdravstvo Grada Zagreba - Službi za školsku medicinu sa sjedištem u domu zdravlja koji provodi preventivnu zdravstvenu zaštitu učenika kao i u osnovnoj školi u koju se dijete treba upisati.

Roditelj ili staratelj obvezan je što prije, od 1. travnja prijaviti dijete nadležnom školskom liječniku kako bi dobio upute i točan nadnevak komisijskog pregleda.

Za dijete koje ne može pristupiti pregledu u propisanom roku jer se nalazi na bolničkom liječenju, na rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi, ustanovi socijalne skrbi ili obiteljskom domu, roditelj ili staratelj obvezno o tome dostavlja potvrdu nadležnoj komisiji.

Obavijesti o upisu mogu se dobiti na Internet stranici: www.zagreb.hr, a pojedinačne obavijesti u Gradskom uredu za obrazovanje i šport, Zagreb, Ilica 25 (telefon: 6100-575).

Pročitajte više