Zagreb: Opljačkane tri kladionice, dvije prodavaonice i kiosk

Tri zagrebačke sportske kladionice, dvije prodavaonice i kiosk bili su jučer mete razbojnika i provalnika, izvijestila je danas zagrebačka policija.

U tim su provalama i razbojstvima kriminalci otuđili oko 200 tisuća kuna.

S najvećim plijenom pobjegao je provalnik koji je u noći s 9. na 10. studenoga u Šubićevoj ulici razbio staklo na ulaznim vratima sportske kladionice Favorit i iz sefa ukrao više od 90 tisuća kuna.

Poslovnica istoimene kladionice na drugom kraju grada, u Čulinečkoj ulici u Dubravi, sinoć je oko 19,30 sati bila meta nepoznatog razbojnika koji ju je naoružan pištoljem opljačkao za oko 2.600 kuna. Razbojnik je ušao u kladionicu dok je u njoj bila samo zaposlenica koja mu je dala novac nakon što joj je zaprijetio pištoljem.

Kladionica Stanleybet u Jablanskoj ulici na Trešnjevci bila je također meta naoružanog razbojnika koji je jučer poslijepodne pobjegao s više od 20 tisuća kuna. Nepoznati je mladić ušao u kladionicu u kojoj je bila samo zaposlenica i zatražio kladionički listić. Praveći se da popunjava listić, vratio se za pult, izvukao pištolj i zatražio zaposlenicu da mu preda novac, što je ona bez opiranja i učinila.

U Radauševoj ulici jučer oko 18 sati u prodavaonicu Maja ušao je nepoznati mladić i od prodavačice zatražio kutiju cigareta. Kad ga je prodavačica htjela poslužiti, razbojnik je izvadio pištolj, grubo je odgurnuo od sebe, prišao blagajni i pokupio oko četiri tisuće kuna i mobitel prodavačice.

Nepoznati razbojnik naoružan nožem opljačkao je oko 1.600 kuna iz kioska Tiska na križanju Strojarske ulice i Ulice grada Vukovara.

Jučer ujutro otkrivena je i provala u prodavaonicu poduzeća Fides u trnjanskoj Koturaškoj ulici. Provalnik je obio ulazna vrata, ušao i ukrao zasad neutvrđenu količinu uredskog pribora, kozmetičkih preparata i glazbenih CD-a. Šteta još nije utvrđena, izvijestila je zagrebačka policija.

(Hina) so so

Pročitajte više