Zagreb: Opljačko crpku, razoružao policajce pa uhićen

ZAGREBAČKA policija rano jutros uhitila je 36-godišnjeg razbojnika koji je noćas opljačkao benzinsku crpku u Zagorskoj ulici, a potom uz prijetnju poluautomatskom puškom razoružao dvojicu policajaca koji su ga pokušali uhititi.

U policiji su danas izvijestili da im je djelatnik crpke "Europa mill" noćas oko 2,30 sati dojavio da je nepoznati razbojnik, prijeteći puškom opljačkao crpku.

Policija je potom blokirala cijelo područje i rasporedila veći broj policajaca koji su počeli opsežnu potragu.

Nešto prije 3 sata u obližnjem Voltinom naselju razbojnik je iz grmlja iskočio pred dvojicu policajaca (starih 35 i 22 godine) i uz prijetnju puškom počeo vikati da odbace službene pištolje, što su ovi i učinili.

Nakon što je pokupio pištolj mlađeg policajca, razbojnik je pobjegao, a u to je naselje ubrzo upućen vod interventne policije koji je nastavio potragu za njim.

Oko 5 sati policajci su se povukli i prikrili, uvjereni da se i dalje skriva u kvartu, da bi oko 5,40 sati razbojnik izašao iz grmlja nakon čega su ga policajci bez otpora savladali i s lisicama na rukama priveli u postaju.

Kod njega su pronašli poluautomatsku pušku "dobošicu", policijski pištolj te novac i bonove za mobitel koje je ukrao iz benzinske crpke.

Policija nije izvijestila o kojem je točno novčanom iznosu riječ, samo da je manji od deset tisuća kuna.

Protiv 36-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava zbog razbojstva, sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti te nedozvoljenog držanja oružja.

Razbojnik je, inače, od ranije poznat policiji zbog imovinskih delikata, zlouporabe droga i držanja oružja.

Zagrebačka policija izvijestila je i da je sinoć oko 23,40 sati maskirani razbojnik naoružan pištoljem opljačkao benzinsku crpku "OMV Istrabenz" u Ulici Većeslava Holjevca te pobjegao motociklom, odnijevši za sada neutvrđeni novčani iznos.


Pročitajte više