Zagreb: Ponovno opljačkana poslovnica Banke Brod u Rujanskoj

POSLOVNICU Banke Brod u Rujanskoj ulici na Trešnjevci u Zagrebu sinoć je u 18,30 sati, prijeteći pištoljem, opljačkao nepoznat muškarac, maskiran motorističkom kacigom, izvijestila je danas zagrebačka Policijska uprava.

Maskirani je muškarac ušao u banku i skočio preko pulta u radni dio, odakle je, prijeteći pištoljem dvjema službenicama, odnio nekoliko desetaka tisuća kuna. Dvije mlađe službenice nisu ozlijeđene.

Ta je poslovnica opljačkana i u ožujku ove godine.

Razbojstvo je sinoć oko 21 sat počinjeno i ispred Stanice za tehnički pregled u Folnegovićevoj ulici na Peščenici. Dvojica muškaraca, maskirani kapom s prorezima za oči, prijetili su pištoljem 41-godišnjem zaposleniku, te su uporabili sprej nadražljivac i počinili razbojstvo.

Pri kraju radnog vremena oštećenik je ušao u svoj automobil i na sjedalo stavio torbicu s novcem. Jedan je razbojnik otvorio vrata i - prijeteći mu pištoljem - od njega zatražio novac. Drugi je počinitelj otvorio zadnja lijeva vrata, ušao u vozilo, uzeo novac te sprejem poprskao oštećenika po licu, nakon čega su obojica pobjegla. Šteta je nešto viša od sto tisuća kuna.



Pročitajte više