Zagreb: Riješena dva pokušaja ubojstva u novogodišnjoj noći

ZAGREBAČKA policija uhitila je 16-godišnjeg maloljetnika i 20-godišnjeg mladića za koje se sumnja da su u novogodišnjoj noći nožem napali i ozlijedili dvije osobe.

Obojica uhićenika osumnjičena su za pokušaj ubojstva, a riječ je o dva odvojena slučaja.

Maloljetni 16-godišnjak sumnjiči se da je, zajedno s trojicom prijatelja, prvog dana 2004. oko 5,30 sati u Zagorskoj ulici na Trešnjevci prišao svom vršnjaku, čestitao mu Novu godinu i od njega zatražili novac i mobitel. Ovaj je to odbio, pruživši fizički otpor nakon čega je potrčao prema svojoj kući, no prvoosumnjičeni ga je sustigao i nožem ubo u lijevu stranu prsnog koša. Napadnuti maloljetnik teško je ozlijeđen i još uvijek se oporavlja u bolnici Sestara milosrdnica.

Policija nije izvijestila kako je otkrila napadača i njegovu trojicu prijatelja nad kojima i dalje provodi kriminalističku obradu.

Drugi pokušaj ubojstva, za koji je osumnjičen 20-godišnji uhićenik, dogodio se 1. siječnja oko 3,30 sati u dvorištu kuglačkog kluba "Grmoščica" gdje je nožem ozlijeđen 19-godišnjak.

Nakon dočeka Nove godine, na parkiralištu ispred kuglačkog kluba osumnjičeni je razbio bocu, nakon čega je došlo do verbalnog, a potom i do fizičkog sukoba dviju skupina pijanih mladića.

U tom je sukobu osumnjičeni nožem porezao 19-godišnjaka iznad lijevog uha i potom pobjegao automobilom s trojicom prijatelja.

Osumnjičeni je uhićen prekjučer, a jučer je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva, dok su njegovi prijatelji redovnim putem prijavljeni za pomaganje u pokušaju ubojstva.

Osumnjičeni do sada nije bio poznat policiji kao počinitelj kaznenih djela.

(Hina) so so

Pročitajte više