Zagreb: U kazalištu "Žar ptica" festival kazališne produkcije za djecu

U ZAGREBAČKOM Gradskom kazalištu "Žar ptica" od 21. do 27. travnja održat će se Festival recentne kazališne produkcije za djecu u Hrvatskoj.

Festival će otvoriti kazalište domaćina predstavom A.S. Puškina "Bajka o ribaru i ribici", koja je dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta kao najbolja predstava za djecu 2002.

Na trećem "Naj, naj, naj" festivalu nastupi će i splitsko kazalište "Licem u lice", osječko "Dječje kazalište", ZeKaeM and ZKL, dubrovačko Kazalište Marina Držića, virovitičko Kazalište, varaždinski HNK - dječja i lutkarska scena, slavonskobrodska Dječja i lutkarska scena "I.B. Mažuranić", splitsko Gradsko kazalište mladih i Gradsko kazalište lutaka, riječko Gradsko kazalište lutaka, Dramsko kazalište "Dubrava", požeško Gradsko kazalište, Istarsko narodno kazalište i ZeKaeM "Učilište".

Završne večeri festivala, u tijeku kojega će djeca moći vidjeti šesnaest besplatnih predstava, nakon dodjele nagrada "Zlatna Žar ptica" u deset kategorija i zatvaranja festivala, Gradsko kazalište "Žar ptica" izvest će predstavu "Čudesni svijet brojeva" Sunnyja Suninskyja.

Pročitajte više