Zagreb: U masovnoj tučnjavi mladić pregažen automobilom

U ZAGREBAČKOM naselju Vukomerec jučer su se potukli mladići iz dviju skupina, a jedan od sudionika automobilom je namjerno pregazio i teško ozlijedio 23-godišnjeg mladića, što je policija okvalificirala kao pokušaj ubojstva.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je povod tučnjave bio incident koji se dogodio dan ranije kada su četiri mladića u parku izazivali mladića i djevojku, koji su otišli kući, ali se mladić vratio, pronašao dvojicu izazivača i išamarao ih.

To je razbjesnilo tu dvojicu, za koje policija pretpostavlja da su Romi. U dogovoru s rodbinom jučer oko 18,30 sati okupili su se na raskrižju Porečke i Vrsarske ulice kako bi se osvetili.

Došlo ih je dvadesetak i tamo zateklo četvoricu mladića i djevojku te su, naoružani drvenim letvama i bejzbol palicama, nasrnuli na njih i počeli ih tući.

Tada je jedan od još uvijek nepoznatih sudionika, osobnim automobilom namjerno naletio na mladića, koji je od siline udara odbačen nekoliko metara gdje je udario u kolnik i izgubio svijest.

Ubrzo je stigla hitna pomoć i prevezla ga u KB Merkur, a potom je prevezen i u KBC Rebro gdje je utvrđeno da mu je slomljena ključna kost lijevoga ramena, a zadobio je i ozljede desnog ramena, koljena, lakta i glave.

Policijskim je očevidom utvrđeno da je riječ o pokušaju ubojstva, ali još nije poznato je li ozlijeđeni mladić, kao ni onaj koji ga je pregazio, napadač ili napadnuti.

Pristigle policajce vrijeđala su dvojica mladića i ostale huškali protiv policije, pa su policajci uporabili tjelesnu snagu, vezali ih i odvezli u postaju.

Tijekom noći u postaju su dovedena još dvojica mladića kojima su oduzete drvene letve i bejzbol palica koje su koristili u tučnjavi.

Protiv njih, kao i dvojice koji su vrijeđali policajce, bit će podnesene kaznene i prekršajne prijave.

Policija je izvijestila i da su u tučnjavi lakše ozlijeđena trojica mladića, koji su nakon pružanja liječničke pomoći u Traumatološkoj bolnici pušteni kući, a s kojima će policija danas obaviti obavijesni razgovor.

(Hina) tr sšh

Pročitajte više