Zagreb: Uhićen ubojica žene u Remetama

UHIĆEN  je ubojica 55-godišnje žene koja je ustrijeljena prije tjedan dana u obiteljskoj kući zagrebačkom naselju Remete, a riječ je o 52-godišnjaku koji je nedavno pušten na slobodu s izdržavanja višegodišnje kazne zatvora, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare, načelnik Ureda načelnika Krunoslav Borovec i načelnik Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke Predrag Brkopac nisu otkrili identitet noćas uhićenog 52-godišnjeg muškarca koji je od ranije poznat po 19 kaznenih djela - od teških krađa i razbojstava do silovanja.

Borovec je izvijestio da je uhićeni policiji priznao ubojstvo, te da na to upućuju i materijalni dokazi, poput vještačkog nalaza na pištolju kojim je ubojstvo počinjeno.

Do 1. srpnja ove godine služio je 15-godišnju kaznu zatvora u kaznionici Turopolje, a zbog kaznenih djela teškog ubojstva i pokušaja teške krađe do kraja dana bit će priveden u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Policija je kriminalističkom obradom, prije svega pronalaskom vozila kojim ga je prijatelj dovezao u blizinu mjesta ubojstva te na temelju iskaza tog prijatelja policiji, ubrzo utvrdila identitet mogućeg ubojice za kojim je prije pet danas raspisana tjeralica.

Policija ga je uhitila tijekom prošle noći u mjestu Hrtić, na području Pokupskog, u napuštenom kombiju u polju gdje se skrivao.

Obradom je utvrđeno da je 52-godišnjak, u namjeri provale, 16. srpnja oko 8,45 sati više puta pozvonio i pokucao na ulazna vrata obiteljske kuće Đurđice Zubak.

Kako se nitko nije javio, uvjeren da nema nikoga, provalio je u kuću i u dnevnom boravku zatekao Đurđicu koja je počela vikati i dozivati u pomoć. Kako bi je spriječio da vikom dozove susjede, iz svog je pištolja, koji ilegalno posjeduje, ispalio dva hica u nju i na mjestu je ubio. Potom je pobjegao ništa ne otuđivši, kažu u policiji.

Na upit zašto je uhićeni iz zatvora pušten 1. srpnja, a ne 28. kolovoza kada mu je trebala isteći 15-godišnja kazna, Borovec je rekao da ne zna razlog njegova ranijeg uvjetnog puštanja, ali i da nije u policijskoj nadležnosti dobivati takva izvješća.

Brkopac je pak izvijestio da prijatelj osumnjičenika, koji ga je kombijem dovezao oko 500 metara od kuće Đurđice Zubak, nije znao njegove namjere, te da je, nakon što je idući dan u novinama pročitao o ubojstvu, posumnjao da je upravo njegov prijatelj mogao počiniti ubojstvo.

Tada ga je nazvao telefonom i on mu je priznao što je učinio, nakon čega je prijatelj o tome izvijestio policiju, dodao je Brkopac.



Pročitajte više