Zagreb: Uhićeni dileri s oko 2000 ecstasyja i 930 grama hašiša

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu dilera kod kojih je pronađeno gotovo dvije tisuće komada ecstasya, 930 grama hašiša i gotovo 50 tisuća ilegalno zarađenih kuna.

Osumnjičene preprodavače stare 29 i 30 godina policija je nakon kriminalističke obrade u kojoj su pretraženi njihovi automobili i stanovi jučer predala istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Policija tvrdi da je osumnjičeni 30-godišnjak radi daljnje preprodaje na još nepoznat način nabavljao veće količine ecstasyja, hašiša i marihuane koju je uz pomoć 29-godišnjaka prepakiravao u količine prethodno dogovorene s potencijalnim kupcima.

Oni su uhićeni kada ih je policija u srijedu zatekla i legitimirala u autombilu kojim je upravljao 30-godišnjak, policiji otprije poznat kao osoba sklona zloporabi droga.

Pregledom automobila uz pomoć službenog psa, policija je pronašla vrećicu s 913 tableta ecstasyja i 2950 kuna.

Pretraga je nastavljena sutradan, kada je policija dobila i nalog istražnog suca. U stanovima osumnjičenih pronađeno je ukupno 1041 tableta ecstasyja, 930 grama hašiša, 34,6 grama amfetamina, 30,6 grama marihuane te 29,8 grama sumnjivih gljiva. Uz to policija je zaplijenila i 43 tisuće kuna te 100 eura, za koj sumnjaju da su stečeni preprodajom droga.

(Hina) xam yaz

Pročitajte više