Zagreb: Uhvaćen vozač koji je pokušao pregaziti policajca

ZAGREBAČKA policija uhitila je mladića koji je automobilom u noći sa srijede na četvrtak u Prilazu baruna Filipovića pokušao pregaziti prometnog policajca, nakon čega je pobjegao, doznaje se policiji.

Osumnjičeni 23-godišnji mladić sinoć je uz kaznenu prijavu zbog pokušaja teškog ubojstva policajca priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, gdje je zadržan u pritvoru.

U policiji kažu da je osumnjičeni jučer jedan sat iza ponoći namjerno naletio na 26-godišnjeg prometnog policajca koji ga je zaustavio radi kontrole. Policajac je pritom lakše ozlijeđen, a tada još nepoznati vozač pobjegao je u nepoznatom sivom automobilu, zagrebačkih registarskih oznaka.

Nekoliko sati nakon toga policija je na području Trešnjevke pronašla sumnjiv automobil "Honda Prelude" s oštećenim prednjim dijelom. Ubrzo je identificiran korisnik automobila, 23-godišnji zaposlenik poduzeća u čijem je vlasništvu automobil.

Mladić je bez uporabe sredstava prisile doveden u postaju na kriminalističku obradu tijekom koje se branio šutnjom, a provedenim prepoznavanjem s apsolutnom je sigurnošću prepoznat kao osoba koja je upravljala vozilom, tvrde u policiji.

Osumnjičeni do sada nije bio poznat policiji, odnosno evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.



Pročitajte više