Zagreb: Zaplijenjeno gotovo četiri kilograma hašiša

Zagrebačka policija sinoć je zaplijenila gotovo četiri kilograma hašiša i uhitila 32godišnjeg muškarca kojega sumnjiči da je na ilegalnom tržištu namjeravao prodati tu drogu, vrijednu oko 90 tisuća kuna.

Policajci iz Odjela za droge uhitili su muškarca jučer poslijepodne u zagrebačkome naselju Dubravi, a kod njega je pronađen i pištolj "browing", za koji su utvrdili da je ukraden.

U premetačini njegova stana pronađeno je 17 pločica hašiša, teških tri kilograma i 850 grama, namijenjenih preprodaji na ilegalnome zagrebačkom tržištu.

U uličnoj preprodaji pronađena droga dostigla bi vrijednost do 90 tisuća kuna, ističe policija.

Kriminalističkom obradom policija je utvrdila da je pištolj "browing" ukraden u siječnju 2004. godine u provali u obiteljsku kuću u Rakovcu, mjestu blizu Vrbovca.

Uhićeni preprodavač već je poznat policiji, a u dosjeima se spominje zbog iznuda, otmica i pljački. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog zloporabe droga te je priveden istražnome sucu Županijskog suda u Zagrebu.

To je 15. zapljena hašiša na zagrebačkom području od početka ove godine, a zajedno s jučerašnjom u prvih četrdesetak dana ove godine policija je zaplijenila gotovo šest kilograma te droge, ističe zagrebačka Policijska uprava.

Na temelju toga, načelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave Krunoslav Borovec ocijenio je da je riječ o vrlo agresivnoj ponudi te droge na našem području.

(Hina) xam ysp

Pročitajte više