Zagrebačka gradska skupština - Plaća li Grad pristojbe za Tuđmanov grob?

U "AKTULNOM satu" današnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine Ernestina Novy-Radonić iz Hrvatskog bloka upitala je zašto grad ne plaća grobne pristojbe za grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju.

Ako to grad nije u stanju platiti, predložila je da uplatnice pošalje Hrvatskom bloku koji će, rekla je, pristojbu platiti.

Zamjenik direktora Gradskog groblja odgovorio je da će to ispitati i pismeno dostaviti odgovor.

Novy-Radonić predložila je i da se zagrebačka zračna luka nazove po dr. Franji Tuđmanu.

Jadranka Cesarec (HNS) predložila je da se jedna ulica ili trg nazove po Alojziju Mošinskom, zagrebačkom gradonačelniku s najdužim 12-godišnjim gradonačelničkim stažom.

Gradski zastupnik HIP-a Mate Ljubičić ponovno je predložio da grad starijim osobama koje to ne mogu, plati dopunsko zdravstveno osiguranje.

Miroslav Rožić (HSP) upitao je gradonačelnicu Vlastu Pavić tko je došao na tako bizarnu ideju da zabrani ulaz fotografima u zagrebački Zoološki vrt.

Gradonačelnica je odgovorila da se radi samo o zabrani u komercijalne svrhe, a da se osobno može fotografirati.

Nenad Ivanković (HIP) upitao je gradonačelnicu što kani učiniti da se u Maksimir ponovno uvede normalno stanje, navodeći da je nakon što je jedan pas ubio labuda došlo do, kako je rekao, ´talibanske reakcije´ koja vrijeđa zdrav razum ljudi i 30000 vlasnika pasa u Zagrebu.

Pavić je odgovorila da će sazvati sve odgovorne kako bi dobila potpunu informaciju i u pismenom obliku odgovoriti što namjerava poduzeti.

Božo Biškupić (HDZ) upitao je kada će početi gradnja muzeja umjetnosti u Zagrebu što se planira već četiri godine, na što je zamjenik gradonačelnice Milan Bandić odgovorio da će se uskoro na sudu riješiti imovinsko-pravni odnosi te da se krajem idućeg tjedna očekuje građevinska dozvola. Bandić je najavio i skoro rješenje za zgradu muzičke akademije.

Pročitajte više