Zagrebačka policija uhitila skupinu maloljetnika zbog napada na 18-godišnjaka

ZAGREBAČKA policija dovršila je kriminalističku obradu nad sedmoricom maloljetnika koji su 1. siječnja u noćnom tramvaju napali 18-godišnjaka, a jedan od njih ga je teško ozlijedio višestrukim ubodima nožem.

Policija je danas izvijestila da je obradom utvrđeno da su se maloljetnici, u dobi od 15 do 17 godina, 1. siječnja oko 3,20 u noćnim tramvajem broj 31 (na relaciji Črnomerec-Novi Zagreb) vraćali s dočeka Nove Godine.

Drugoosumnjičeni 17-godišnjak u tramvaju se posvađao s godinu dana starijim mladićem, ali je, zajedno s ostalima, izašao iz tramvaja na stajalištu u Branimirovoj ulici.

No, 18-godišnjak, koji je ostao u tramvaju, počeo je lupati po vratima i pozivati maloljetnike da se vrate u tramvaj, na što je drugoosumnjičeni nasilno otvorio tramvajska vrata i zajedno s prvoosumnjičenim 16-godišnjakom ušao u tramvaj.

Odmah su krenuli prema 18-godišnjaku, koji je nogom u prsa udario drugoosumnjičenog i srušio ga na pod, ali je prvoosumnjičeni iz džepa jakne izvadio nož, rakslopio ga, te oštećenog osam puta ubo u prsni koš, trbuh i leđa, teško ga ozlijedivši.

U tramvaj su potom ušli i ostali maloljetnici te oštećenog pretukli rukama i nogama, da bi nakon toga svi izašli iz tramvaja i pješice otišli prema tržnici na Kvaternikovu trgu.

Prvoosumnjičeni 16-godišnjak nož je predao drugoosumnjičenom koji ga je sakrio u svojoj kući.

Prvoosumnjičeni, kojega policija tereti za pokušaj ubojstva, i drugoosumnjičeni, kojega se tereti za pomaganje počinitelju nakon kaznenog djela, prije tri su dana uz kaznene prijave privedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Ostali maloljetnici sumnjiče se za sudjelovanje u tučnjavi.

Pročitajte više