Zagrebački velesajam: Od 19. do 22. svibnja sajam "Medicina i tehnika"

Međunarodni sajam medicine, farmacije, laboratorijske i rehabilitacijske opreme "Medicina i tehnika", koji će se održati od 19. do 22. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, ove će godine okupiti 490 izlagača iz 30 zemalja, što je znatno više nego posljednjih godina, rečeno je na konferenciji za novinare.

Sajam će otvoriti ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang, a osim prezentacije najnovije medicine opreme bit će organiziran niz stručnih skupova.

Središnji je stručni događaj sajma zdravstveno-tehnološki forum, odnosno multimedijalna pozornica namijenjena predstavljanju novih proizvoda, usluga i projekata, a među najvažnijim je skupovima Drugi međunarodni kongres telemedicine u organizaciji Hrvatskog društva za telemedicinu.

Tijekom četverodnevnog sajma održat će se okrugli stol o medicinskom, tehnološkom i ekonomskom pristupu opremanju zdravstvenih ustanova te, po prvi puta, rasprava o zbrinjavanju opasnog medicinskog otpada, budući da u Hrvatskoj godišnje nastane 2.750 tona takva otpada.

U organizaciji udruge Roda - roditelji u akciji održat će se tribina o problemima liječenja neplodnosti u Hrvatskoj, a na tribini Udruge za prevenciju prekomjerne težine bit će govora o prehrani i zdravim stilovima života.

Tijekom sajma "Medicina i tehnika" u ostakljenom prostoru između paviljona 10 i 11 bit će postavljena izložba "Moji anđeli" fotografa Stephana Lupina.

Pročitajte više