Zahvalno hodočašće dragovoljca Domovinskog rata od Siska do Sinja

Dragovoljac Domovinskog rata Ivan Mateša iz Karlovca sutra će, uoči obljetnice vojnoredarstvene akcije "Oluje", 5. kolovoza, poći na jedanaestdnevno zahvalno hodočašće do Sinja, kamo će stići na blagdan Velike Gospe i Gospe Sinjske 15. kolovoza, najavio je predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačkomoslavačke županije Željko Kardaš.

Mateša će na hodočašće poći sutra u 5 sati ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u parku Kontrobi u Sisku,

Zahvalno hodočašće u povodu obljetnice "Oluje" i blagdana Velike Gospe zajednički organiziraju vojnićki ogranak Udruge dragovoljaca Domovinskog rata i Zajednica povratnika i useljenika Karlovačke županije.

Hodočašćem će hrvatski branitelji Domovinskog rata, povratnici i useljenici zahvaliti Majci Božjoj za dar slobode, države i slobodne Hrvatske, te će iskazati zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, ratnom ministru obrane Gojku Šušku, ratnom načelniku Glavnog stožera Hrvatske vojske generalu Janku Bobetku, svim generalima HV-a i HVO-a, svim poginulim vitezovima Domovinskog rata, članovima obitelji poginulih, ranjenih, zatočenih i nestalih branitelja te svim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, kazao je Kardaš.

Hodočašće od Siska do Sinja trajat će od 4. do 15. kolovoza, a prvoga hodočasnog dana Mateša će u pratnji dragovoljaca Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije proći kroz Mošćenicu, Petrinju, Goru i stići u Glinu, gdje će se u crkvi sv. Ivana Nepomuka u 19 sati održati misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Pred spomenicima hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu u mjestima kroz koja će proći hodočasnik Mateša i njegova pratnja zapalit će svijeće i odati počast.

(Hina) xzmalj ysp

Pročitajte više