zaklada "zlatko crnić" raspisuje novi natječaj za stipendiste

Zaklada "Zlatko Crnić" dvanaestu godinu za redom raspisuje natječaj za stipendiranje studenata prava te deseti put za postdiplomante studija prava, na koje se zainteresirani mogu prijaviti tijekom mjeseca listopada i studenoga.

Pravo na stipendiju imaju studenti druge, treće i četvrte godine koji studiraju na bilo kojem pravnom fakultetu u Hrvatskoj ako nisu stariji od 26 godina, ako nisu ponavljali godinu te s prosjekom ocjena 4,0 ili višim.

Kandidati će se odabirati na temelju uspjeha na studiju, znanstveno-istraživačkog rada, nagrada dekana, rektora itd.

Zaklada će dodijeliti 15 stipendija, a po jednu će financirati Hrvatska odvjetnička komora, Odvjetnička društva iz Zagreba "Žurić i partneri", "Hanžeković-Radaković i partneri" i "Bogdanović i Dolički i partneri" te tri stipendije "Croatia osiguranje".

Natječaj za postdiplomante raspisuje se za tri stipendije iz građanskog, trgovačkog i upravnog prava.

Pravo na stipendiju imaju polaznici do 35 godina života, s prosjekom ocjena na dodiplomskom studiju od 3,5 ili više, koji poznaju barem jedan strani jezik, ako sami plaćaju školarinu za postdiplomski studij te uz dvije preporuke istaknutih pravnika.

Natječaj za studente otvoren je tijekom listopada, a za postdiplomante u mjesecu studenome.

Zahtjevi se šalju na adresu Zaklade - Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, a sve informacije mogu se dobiti i u dekanatima pravnih fakulteta.

Zaklada je osnovana u povodu tragične smrti Zlatka Crnića, predsjednika Vrhovnog suda i dosad je dodijelila više od 270 stipendija.

(Hina) pp/xmt yaz

Pročitajte više