Spašavanje Diokija: Radnici traže pomoć od ministra Popijača



OKO 300 djelatnika Diokija, Roberta Ježića, okupilo se danas u Zagrebu na samoinicijativnom sastanku na kojem se od vlasništva tvrtke tražio odgovor gdje su neisplaćene plaće za kolovoz, kao i dospjele a ne isplaćene plaće za rujan te neisplaćene razlike plaća i božićnice iz prošle godine. Djelatnika naftne tvrtke Dioki u Zagrebu ima 465, a  300 radnika koji su se danas okupili na sastanku izrazilo je glasno nezadovoljstvo prema većinskom vlasniku odnosno na njegovo trenutno postupanje tijekom prošlih dana.

Prezentacija novog potencijalnog partnera

"Trenutno ne radi kompletna proizvodnja, a radnici nakon remonta nisu mogli nastaviti normalan rad zbog blokade poslovnih računa, a ujedno nam je obustavljena i dobava sirovine", naglasili su radnici Diokija u pismu koje je poslano ministru gospodarstva Đuri Popijaču.


"Molimo Vas za maksimalnu potporu za program restrukturiranja kojeg su prihvatili svi vjerovnici kao i svojih dopisom od 20. rujna većinski vlasnik ili omogućite svojim posredovanjem prezentaciju vjerovnicima programa koje nudi novi potencijalni partner kojeg nam je predstavio većinski vlasnik", navodi se u pismu radnika u kojem se naglašava da svako daljnje stajanje nas vodi sve većoj nemogućnosti nastavka rada iz tehnoloških i meteoroloških razloga.

Kanadska tvrtka za poslove s Diokijem


S druge pak strane, dionica Diokija danas je skočila za čak 13,8 posto, a reagirala je i Burza. Naime, Ježićeva tvrtka stavljena je u segment promatranja nakon medijskih natpisa o pronalasku strateškog partnera Terra Nova Royalty Corporation.

"Iz kanadske kompanije Terra Nova Royalty Corporation zaprimili smo indikativno pismo namjere kojim je iskazan interes za suradnju s Dioki Grupom", objavio je Dioki dodajući da u ovom trenutku nisu u mogućnosti javno objaviti detaljnije informacije.

Pročitajte više