Zašto je predsjednica karlovačkog Gradskog vijeća vratila priznanje Odboru za ljudska prava

PREDSJEDNICA karlovačkog Gradskog vijeća Ankica Mamić danas je vratila priznanje koje joj je dodijelio Odbor za ljudska prava K2, jer je, kako je objasnila, predsjednica te udruge Carmen Borošić zatražila njezinu ostavku optužujući ju da nezakonito radi na čelu Odbora za stambenu problematiku, dok A. Mamić tvrdi da je Borošić davanjem priznanja očekivala protupropisno dobivanje gradskog stana.

Ankica Mamić je priznanje od karlovačkog Odbora za ljudska prava K2 dobila 2002. godine za suradnju i svekoliku pomooć u radu tog odbora. Mamić je na današnjoj tiskovnoj konferenicji izjavila da je predsjednica Odbora Borošić svojedobno tražila gradski stan za sebe jer je podstanar. Očito je davanjem priznanja očekivala protupropisno ostvarenje osobnog interesa na stan, izjavila je Ankica Mamić.

Glavni je argument prošlotjedne tvrdnje udruge K-2 da je Ankica Mamić na čelu Odbora za stambenu problematiku radila protuzakonito, da se liste reda prvenstva za najam gradskih stanova nije ažuriralo svake dvije godine kako to nalaže pravilnik, a da su stanove dobivale i obitelji koje nisu bile na listi reda prvenstva.

Mamić je danas rekla da kriteriji za dodjelu gradskog stana u najam nisu samo s lista, već i na prijedlog Centra za socijalnu skrb u slučajevima kada nekoga žurno treba zbrinuti zbog ruševnog smještaja i drugih teških okolnosti. Grad ima oko 300 stanova od kojih je velik broj neprikladan, a u gradu je oko 700 obitelji koje očekuju pomoć grada u stambenom zbrinjavanju. Praznih stanova nema pa bi izrada nove liste prvenstva, što je velik posao, bila samo formalnost, rekla je Ankica Mamić napomenuvši da se sadašnja lista iz 1998. radila godinu dana, a da joj je Gradsko vijeće 26. rujna 2002. godine produljilo rok valjanosti do 24. rujna 2004. godine.

Pročitajte više