završene zagrebačke ljetne večeri

Nastupom Hrvatskog baroknog ansambla u crkvi Svete Katarine večeras su završile Zagrebačke ljetne večeri, održane u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb. L

Članovi Hrvatskog baroknog ansambla Mimi Mithcell, Laura Vadjon (violine), Pieter Van Houweelingen, Dani Bošnjak (flaute), Mitchel Sandler bariton, Krešimir Lazar violončelist i Mario Penzar na čembalu, izveli su djela Corellija, Bacha, Purcella Fontana, Telemanna i Castella.

Od otvorenja 5. srpnja, na Zagrebačkim ljetnim večerima nastupili su istaknuti hrvatski i inozemni solisti i ansambli. U sklopu večeri u koprodukciji Koncertne direkcije Zagreb i zagrebačkog HNK premijerno je izvedena Donizettijeva opera "Kazališne zgode i nezgode".

Na početku večeri izvedena je i scenska kantata "Carmina Burana" Carla Orffa, a tijekom manifestacije u Zagrebu su gostovali i poznati Akademski zbor i orkestar iz Utrechta iz Nizozemske koji su se proslavili izvedbom Bachove Mise u h-molu.

Od poznatih ansambala u Zagrebu su nastupili i "I Cameristi Italiani", trio "Brahms" iz Rusije, "Vienna Vocal Consort" iz Austrije, te austrijski gudački kvartet "Hugo Wolf".

U sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri održano je i desetak orguljaških koncerata u zagrebačkoj katedrali, te sve poznatiji ciklus koncerata ansambla Zagreb Guitar Summit i drugi.

Kao i svake godine, u sklopu ove zagrebačke kulturne ljetne manifestacije održana je i Međunarodna smotra folklora koja je ove godine bila posvećena folklornoj baštini nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Pročitajte više