Završni predizborni skup I. Pašalića

PREDSJEDNIČKI kandidat Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić održao je večeras u Zagrebu završni predizborni skup na kojemu se zauzeo za suverenistički koncept hrvatske politike i obranu legitimnih interesa hrvatskog naroda i države.

Tomu nasuprot, kako je rekao, nalazi se izdajnička sluganska proeuropska politika aktualne vlasti koja je, uz to, po njegovim riječima, i korumpirana.

Glavnim akterima takve protuhrvatske politike označio je predsjednika Republike Stjepana Mesića i premijera Ivu Sanadera i njihovu politiku koju im diktira glavna haška tužiteljica Carla del Ponte, a gospodarsku im kreira Međunarodni monetarni fond (MMF).

Po njegovim riječima, Hrvatska se nalazi na rubu ponora i izbori su prilika da se napravi zaokret i kaže istina o onima koji obmanjuju hrvatske građane i smijeni sluganska politika.

Hrvatskoj je potrebna politika utemeljena na državotvornoj samosvijesti, odlučnosti, spremnosti i vjeri u hrvatski narod, istaknuo je Pašalić. Smatra da izbor postoji, ali ne između Stipe Mesića i Jadranke Kosor, jer drži da među njima nema razlike. Izjavio je da su mu mnogi HDZ-ovci rekli da ne mogu glasovati za ono u što ne vjeruju - HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Jadranku Kosor i da će glasovati za njega.

Prihvaćanje haških optužnica, u kojima stoji da je Hrvatska nastala na zločinu i etničkom čišćenju, izdaja je nacionalnih interesa, Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, kao i poziv svim građanima na hvatanje generala Ante Gotovine, ocijenio je Pašalić. Nedopustivim drži da aktualna vlada koalira s, kako je rekao, vođama četničke pobune protiv Hrvatske, a osloboditelje tretira kao zločince

Najavio da će, postane li predsjednik države, raspisati referendum o ulasku Hrvatske u NATO i projektu Družbe Adrije, iako je on osobno protiv, jer su oboje štetni za Hrvatsku.

Kao glavni razlog kandidiranja Pašalić je naveo ljubav prema Hrvatskoj i potrebu da se kaže što je istina, te poručio okupljenima da nikad neće izdati Hrvatsku i njezine građane. Pozvao ih je da daju potporu njegovoj kandidaturi kako bi ušao u drugi izborni krug i "politički nokautirao Mesića".

Pročitajte više