Zbog prometne nesreće između Ivanje Reke i Kosnice u smjeru Zagreba vozi se usporeno

Ilustracija: FAH

ZBOG prometne nezgode na zagrebačkoj obilaznici (A3), između čvorova Ivanja Reka i Kosnica (37. km) u smjeru Zagreba vozi se usporeno, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, a obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC27 i DC50: Benkovac-Karin-Obrovac-Gračac.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te povremeno na mostu Rječina na riječkoj obilaznici.

Smanjena vidljivost

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Nova Gradiška.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Slavoniji i Baranji. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog požara je zatvorena državna cesta DC56 Kožlovac-Lišane.

Obzirom da je u prometu svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista HAK poziva vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima, a bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Pročitajte više