Zbog smrti Umažanina u požaru novigradskog hotela optužen direktor Izraelac

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Bujama danas je podiglo optužnicu protiv 46-godišnjeg izraelskog državljanina Jacoba Shpigela za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Tereti ga se zbog požara tijekom rekonstrukcije novigradskog hotela Rotonda, u kojem je 2008. godine poginuo 56-godišnji Umažanin Petar Vojvodić.

Za isto djelo je optužen i 52-godišnji izvođač radova Z.M. Optužnica je obuhvatila i dva poduzeća kojima je Shpigel direktor. Prema optužnici Shpigel pri renoviranju hotela prekršio odredbe pravilnika o mjerama zaštite na radu te mjerama zaštite od požara i to zato što prostor hotela nije bio propisno pripremljen.

Zbog prekršenih odredbi je 13. prosinca 2008. godine kod rezanja metalnih cijevi otvorenim plamenikom u prostoriji energetskog postrojenja na trećem katu hotela došlo do prijenosa topline na izolaciju razdjelne stanice na drugom katu. Došlo je do požara koji se ubrzo proširio cijelom prostorijom. Nesretni Vojvodić je radio na rekonstrukciji hotela te je umro od termičkog šoka.  

Pročitajte više