Zekanović ulazi u Antikorupcijsko vijeće umjesto HDZ-ovca

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZASTUPNIK Hrvoje Zekanović iz Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) potvrdio je kako bi u Antikorupcijskom vijeću trebao zamijeniti HDZ-ovca Sinišu Jenkača. 

"Drago mi je što je vladajuća većina prepoznala moju upornost u raskrinkavanju bezidejnih i populističkih politika kojima se bavi tzv. ujedinjena oporba koja okuplja od Radničke fronte preko SDP-a do Mosta i kvazidesnice. Antikorupcijsko vijeće danas je postalo igraonica Mosta i ostale tzv. ujedinjene oporbe", kazao je Zekanović za N1.

Zekanović je rekao da "uskoro kreće raskrinkavanje Komšićevih petokolonaša".

Grmoja se oglasio o izmjenama u Antikorupcijskom vijeću

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja oglasio se na Facebooku o izmjenama u Antikorupcijskom vijeću. Grmojin status s Facebooka prenosimo u cijelosti.

"Nedolazak premijera Plenkovića pred saborsko antikorupcijsko tijelo koje se misli baviti INA-om je bio nagovještaj njegova priznanja krivnje za gašenje sisačke rafinerije i preusmjeravanje hrvatske nafte prema Mađarskoj, a ovaj pokušaj HDZ-a da ta saslušanja proglasi protuposlovničkim je potpuno priznanje krivnje i njihova konačna kapitulacija.

Kako bi ometali rad Vijeće kojem presjedam odlučili su mu danas promijeniti i sastav. Nastavljamo odlučno i nezaustavljivo, unatoč svim tim Habijanovim i Bačićevim fiškalskim manipulacijama i pokušajima opstrukcije kako bi zaštitili svog šefa Plenkovića.

Kao predsjednik Vijeća imam samo jednu obvezu, provoditi zaključke Vijeća, a ovaj zaključak o saslušanju vezanom uz INA-u smo donijeli velikom većinom glasova.

Saslušanje će se održati sutra u 11 sati u Hrvatskom saboru i nema te zemaljske sile pa bila ona i HDZ koja to može zaustaviti", napisao je Grmoja.

 

Pročitajte više