Željezara Split bez struje i proizvodnje

ŽELJEZARA Split u Kaštel Sučurcu, koja je u cijelosti obnovljena i modernizirana počela s radom u rujnu, danas nije proizvodila jer joj je zbog duga od sedam milijuna kuna jučer popodne HEP obustavio isporuku električne energije.

Predsjednik Uprave Željezare Split Pero Antunović kazao je popodne Hini da su štete od obustave proizvodnje velike jer Željezara radi punim pogonom i svakodnevno iz čeličane i ljevaonice izlazi 200 tona gotovih proizvoda.

Antunović ističe kako očekuje da će se do večeras ovaj problem riješiti jer je od Hipo banke dobio potvrdu za cesiju od 1,1 milijuna kuna za listopad i studeni ove godine. Ako HEP prihvati takvo rješenje i jamstvo Hipo banke, a upravo su u tijeku ti razgovori, proizvodnja u Željezari bi već sutra mogla početi, rekao je Antunović.

Voditelj prodaje HEP-a Ante Matijević tvrdi pak da je HEP izuzetno često upozoravao Željezaru, da je obavljen niz razgovora i dogovora, ali da ništa nije dalo rezultate te da ako ne bude plaćen bar dio računa za tekuću potrošnju ili ako Željezara ne dobije kvalitetne garancije, struja neće biti uključena. To što je Željezara jučer uplatila 100 tisuća kuna kap je u moru, kaže Ante Matijević dodavši da taj iznos ništa ne rješava.

Pročitajte više