Živi zid odbacio spekulacije: Sinčić nije smijenjen s pozicije predsjednika

Foto: FAH

NAKON što se u hrvatskim medijima pojavila informacija o tome da je na izvanrednoj izbornoj skupštini te stranke izabran novi predsjednik umjesto Ivana Vilibora Sinčića, na službenoj Facebook stranici Živog zida pojavio se demantij te informacije.

"Skupina građana u kojoj su dva bivša člana Živog zida i nekoliko nepoznatih osoba za danas je organizirala i održala protupravnu izvanrednu skupštinu stranke. Stranka Živi zid s tim događajem nema ništa, a sve što se na toj "skupštini" dogodilo je protuzakonito.

Novcem poreznih obveznika tako se financira snimanje, prenošenje i objavljivanje neprovjerenih informacija i lažnih skupština u režiji HDZ-a i njihovih plaćenika. Kad već prijetnje smrću nisu upalile.

Žalosno je što mediji sudjeluju u tom cirkusu ali ih razumijemo jer je počela predizborna utrka.

Živi zid će u narednim danima, u skladu sa zakonima, podnijeti kaznene prijave protiv počinitelja", stoji u objavi koju potpisuje Glavni odbor Živog zida.

Sinčić za Index: Radi se o nelegitimnom okupljanju provokatora

U dijelu hrvatskih medija pojavila se informacija kako je Sinčića na čelu stranke zamijenio Siniša Gabrić, bivši član Živog zida koji zadnjih mjeseci intenzivno napada Sinčića, Pernara i ostatak aktualnog vodstva stranke.

U prepisci za Index, Ivan Vilibor Sinčić kratko je odbacio medijske spekulacije.

"To je smiješno. To je nelegitimno okupljanje par provokatora", odgovorio je saborski zastupnik Živog zida Indexovom novinaru.

"Kada ne upale pokušaji kupovine a zatim ni prijetnje smrću, tada se rade lažne skupštine. Dragi HDZ, pa nije Živi zid zrno zobi pa da ga svaka vrana pozoba. Bit će ovo zanimljiva kampanja.

Neka igre počnu, pa tko duže izdrži", dodao je Sinčić na svojem Facebook profilu.

Pročitajte više